info@habaneraquartet.com

10 najlepših pesama za prvi ples na venčanju

Dok se njišemo u ritmu pesme Majkla Bublea “Everything” i pevušim stihove “And in this crazy life, and through these crazy times, It’s you, it’s you, you make me sing… prolazi mi kroz glavu misao kako sam ipak dobro izabrala. I muziku, a i mladoženju 🙂 Posle svih stresnih situacija oko organizovanja venčanja, konačno mogu da kažem: “Uspeli smo”. I sada zasluženo plešemo uz samo našu pesmu. I nikoga nema oko nas, samo mi i taj predivni momenat koji nikada nećemo zaboraviti.

Na mnogim venčanjima kojima sam prisustvovala, bilo je zaista dirljivih momenata pri prvom plesu. To u mnogome zavisi od izbora muzike.

Evo nekih pesama koje bih stavila na svoju listu najromantičnijih i najlepših pesama za prvi ples. A može vam poslužiti i kao inspiracija. Ako kliknete na naslov pesme, ona će Vas odvesti direktno na Youtube gde je možete i poslušati.

 

1. All of me“, John Legend

Pesma koja će definitivno ući u evergreen „čitanke“. Predivan baršunasti glas Džona Ledženda i vaš dragi (ili draga) u naručju… Nema ništa romantičnije. Obratite pažnju na zvuk ove pesme u izvođenju gudačkog kvarteta klikom na ovaj link.

2.“Na lepom plavom Dunavu“, valcer

Mnogi mladenci obožavaju valcere, a neki se čak pripremaju mesecima ranije kako bi njihov prvi ples izgledao što lepše i elegantnije.

3. „I can’t take my eyes off you“, Closer

Muzika iz romantičnih filmova se veoma često koristi na venčanjima, što za prvi ples, što za prijem gostiju. Meni se jako dopada kada mladenci plešu uz filmsku numeru, jer onda mogu i da spreme originalnu koreografiju uz to. Njihov ples će sigurno ostati zapamćen.

 

4. „Marry you“, Bruno Mars

Jedna od sigurno najpopularnijih pesama za venčanje, odnosno prvi ples, od trenutka kada je izašla. Iako za nijansu bržeg ritma od onih koje se uglavnom sviraju za prvi ples, ova pesma je našla svoje mesto kod romantičnih parova, ali i onih koji žele da se razlikuju.

5. „My heart will go on“, pesma iz filma „Titanik“

Ah, Leo i Kejt, nepobedivi dvojac romantičnih scena i muzike za sva vremena. „My heart will go on“ je definitivno jedna od najvoljenijih numera ikada, a pogotovo na venčanjima. Što zbog filma, što zbog divne muzike, ova numera obećava predivan doživljaj i ples. Ovde možete poslušati kako zvuče emotivne numere ovakvog tipa u izvođenju violine i harfe.

6. Valcer iz filma Pepeljuga

Za one sa istančanim ukusom i ljubavlju prema crtanim filmovima, tu je i valcer iz filma „Cinderella“. Uz ovaj valcer uglavnom igraju plesno malo napredniji mladenci, jer je brz i poletan, ali utisak koji ostavlja je „wow“!

7. „When a man loves a woman“, Michael Bolton

Za ljubitelje malo starije muzike, tu je uvek Majlk Bolton sa svojim snažnim vokalom i velikom ljubavi koju je uvek pokazivao prema ženama. „When a man loves a woman, can’t keep his mind on nothin’ else. He’d trade the world, for a good thing he’s found“, peva u pesmi, a veoma zaljubljene mladoženje sa razlogom biraju ovu numeru.

8. „Stand by me“, Ben E. King

Svakako standard među prvim plesovima. Mladenci obožavaju ovu numeru, a sa njima peva i pleše svaki gost na venčanju. Veoma dobra prilika da  svima prenesete svoju ljubav.

9. „Thinking out loud“, Ed Sheeran

Balada za sve one koji ne žele preveliku pompu oko prvog plesa. Spor ritam uz predivan glas Eda Širana. Pri tome verovatno svi znaju ovu pesmu, a većina je obožava.

10. „You’re the one that I want“, iz mjuzikla „Briljantin“

Svaki par koji želi da od svog prvog plesa napravi malu „predstavu“, preporučujem ovaj legendarni duet iz filma „Briljantin“. Definitivno ćete podići goste na noge, a pritom ostati upamćeni po veoma veselom i dinamičnom prvom plesu.

Koju god numeru da odaberete za svoj prvi ples, vašu ljubav i emociju koju osećate u tom trenutku, ništa neće moći da zaseni. Zato, na vama je da izaberete, a koji god da bude vaš izbor, nećete pogrešiti.

ELEKTRIČNI KVARTET ZA PROSLAVU VAŠEG VENČANJA!

Najnovije u našoj ponudi Habanera Electric kvartet će svakoj Vašoj proslavi dati unikatan pečat!

Nije Vam dovoljan samo bend koji svira celu svadbu, angažujte ovaj kvartet koji nastupa sa bendom i ovaj efektan nastup nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Sve informacije o nama saznajte ovde.

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More