info@habaneraquartet.com

Pravi izbor venčanice

Kao prvo, da se razumemo – izbor haljine je jedna od najvažnijih stavki u životu svake mlade. Naravno, osim izbora mladoženje. Nekad mi se čini da je ženama lakše da izaberu mladoženju nego venčanicu.

Savršena venčanica za Vas

Tu dolazimo do onih „slatkih muka“. Kao pri biranju frajera. Koju boju želim? (Plav, crn, riđ?) Koju dužinu želim? (Koliko da bude visok? C,c,c, dame, šta li ste pomislile?) Da li da bude uska ili šira? (Puniji, ili mršavko?) Da li da bude klasična venčanica, ili malo modernija? (Ozbiljan, tradicionalan ili hipster?) I tako možemo do sutra.

Fora je u tome da venčanicu prilagodiš sebi, svojim potrebama, svom osećaju koji želiš da imaš na svadbi. Naravno, mnogo zavisi i od teme svadbe, muzike i slično. Na primer, ako želiš romantičnu svadbu, venčanica će biti smerna i uglavnom od čipke. Ako si mlada koja voli venčanje kao iz bajke, sigurna sam da bi volela i neki gudački kvartet na samom ulasku u salu? Prosto se uklapa u taj ambijent, a ti bi se sigurno osećala kao princeza iz bajke, baš kao naša divna mlada glumica u haljini Jovane Petković.

Budite jedinstvene

Ja lično volim da se venčanica razlikuje od svih koje se mogu videti na svakom venčanju. Kad napišem drugačije, mislim na kroj, ili na boju. Zašto bi svaka venčanica morala da bude bela? Sebe zamišljam u nekoj žutoj ili zlatnoj venčanici neobičnog kroja. Uz to bi mi najviše išla neka muzika elektronska. Na primer, devojka koja svira električnu violinu. To je sada veoma popularno, a može da pokrene i najuspavanije goste. 

Šljokice, gola leđa i rese

Ima i devojaka koje vole standardne venčanice, a opet provokativne. Gola leđa, šljokice, šlep… Da sve oči budu uprte u mladu! Mladoženja će u ovom slučaju svakako biti u drugom planu, tako da, devojke, ako volite da ste pod svetlima reflektora i da vas svi gledaju kao u kraljicu, ovo je pravi izbor za vas.

Ah, imamo i onih koje ja od milošte zovem “Grandovke”. Da se razumemo, nema ovde nikakvog vređanja, samo su u jednom trenutku sve pevačice u toj produkciji nosile sve sa šljokicama. Po definiciji su to duboki dekoltei posutki cirkonima, šljokicama, resama… I to je u redu, neke devojke vole i takve venčanice, a to zaista može da izgleda fantastično. Pogotovo pod svetlima reflektora, pa kad zasvira neka modernija muzika. Ili, da pustiš da se haljina svetluca dok plešeš uz numeru iz “Titanika”. Divno, divno.

Venčanice sa korsetima

Kad god razmišljam o tim divnim belim haljinama koje zovemo venčanice, uvek mi padne na pamet korset venčanica. To su one u kojima ne možemo da dišemo najčešće, ali nam zato struk izgleda kao kod Dite Von Tiz, a grudi kao u Skarlet O Hare iz filma “Prohujalo sa vihorom”. Veoma ženstveno i seksi… Toliko ženstveno da bih odmah zaplesala neki bečki valcer.

Da rezimiram. Šta god da obučete, koju god muziku da odaberete, svakako ćete biti mlada koja pleni. Ono što je najvažnije je da budete srećne i zadovoljne sobom, haljinom, muzikom.. a i mužem, da, zaboravih 🙂 Uživajte u svom danu, zablistajte, jer ćete zauvek imati uspomenu vrednu sećanja.

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More