info@habaneraquartet.com

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad smo već kod toga, znate li koliko ljudi se venčava ove godine? Zbog pandemije koronom, većina parova je odložila svoje venčanje, pa su zato ove godine rešili da nadomeste sve. I znate šta me je još oduševilo? Većina se venčava baš na moje omiljeno godišnje doba – proleće. I to neće biti bilo kakva venčanja. Biće venčanja na otvorenom, što je za mene posebna poslastica.

 

Venčanje na otvorenom

Šta je stvar sa venčanjima na otvorenom, pitate se sigurno. Stvar je u tome da je dešavaju napolju, u baštama, vrtovima i prostorima koji su posebno namenjeni za venčanja. Pritom, možete iznajmiti muziku, baš za vaše venčanje, koja potpuno odgovara ovakvom abijentu. Venčanje na otvorenom zvuči kao da ćete praviti svadbu na stadionu, ali zapravo je atmosfera totalno drugačija. Gudački kvartetharfagitara, samo su neki od instrumenata koji idu idealno uz taj ambijent. Ali, da li tih prostora ima kod nas? Naravno da ima. A da li postoje muzičari koji umeju da naprave atmosferu i na otvorenom? Naravno da postoje. U nastavku teksta ću vam napisati nešto opširnije o temi venčanje na otvorenom.

 

1. Akacia Open Concept

Koliko sam samo puta čula da je Akacia omiljeno mesto svih mladenaca, ali i gostiju. Predivan ambijent, u prirodi Avale, garantuje odlične fotografije, a koliko sam čula od bivših mladenaca koji su svoju svadbu imali upravo tu, usluga je sjajna. Od konobara, hrane, organizacije, pa do najsitnijih detalja. Na ovom prelepom mestu često sviraju ansambli poput gudačkog kvarteta ili harfe i violine. Zaista doprinese tom nekom kreativnom duhu. A tek atmosfera… Dešava vam se momenat da se osećate kao da ste u nekoj bajci. Priroda, zelenilo, gudački kvartet. Kao scena iz nekog filma. Po pričama drugih, ovde se zaista može organizovati sjajno venčanje na otvorenom, bez bojazni da ćete se kasnije pokajati.

2. Vila Greenday

Oh, kada bih samo mogla da nabrojim koliko sam puta čula da je neko ovde napravio venčanje na otvorenom! Definitivno jedan od prostora koji se često pominje među mladenačkim pričama. Venčanje na otvorenom u vili Green Day je imperativ ako želite manje venčanje u prirodi, ali uz kvalitetnu muziku i sjajno osoblje. Organizacija je sjajna, pa se možete sa menadžerima dogovoriti za bilo koju muzičku podlogu koju želite, ali moja preporuka je kombinacija DJ-a sa električnom violinom. Mada bi za ovakvo venčanje na otvorenom i električna violina bila sasvim dovoljna. Od sporijih, nežnijih pesama, do magičnog zvuka popularnih i obožavanih kompozicija. Nema toga što će zvučati loše na ovom sjajnom instrumentu. Autentičan, kao i vila Green Day, doprineće da se osetite kao da niste u Srbiji, već u nekoj stranoj zemlji gde je sve veselo i sjajno. A takva su, između ostalog, i sva venčanja na otvorenom.

 

3. Vrdnička kula

Toliko sam sjajnih reči čula za ovaj etno restora Vrdnička kula, da sam razmišljala svoje venčanje ovde da napravim. Ima sve što sam oduvek želela. Venčanje na otvorenom, podrazumeva se (u mom slučaju), ali ima i luksuznu restoransku salu koja prima dosta ljudi. Sjajna stvar je što je glavna žurka tamo gde je muzika, a to je napolju! Kada se napravi savršena scenografija, na scenu može da stupi električni gudački kvartet i vaše venčanje  napravi spektakularnim! Zabava je onda neminovna! Svi koji su sedeli u restoranu će sigurno izaći napolje da đuskaju, jer sa devojkama iz kvarteta nema sedenja. Vaša svadba iz snova će definitivno ostati u pamćenju svakog gosta.

 

 

4. Bo inside

Za ovu predivnu kuću imam samo reči hvale. Štaviše, jedna od mojih drugarica se udaje upravo ovde juna ove godine. Najlepša kuća nadomak Novog Sada, a ne tako daleko od Beograda ima sve što jedna romantična duša ište. Na pitanje zašto ih je izabrala, rekla je: „To je sve što sam ikada želela. Venčanje na otvorenom, prelep ambijent, lagana muzika i intimna ceremonija“. Ja sam samo mogla da kažem: „Svaka ti čast“. Ona je znala šta želi i odmah rešila i prostor i muziku. Kaže da joj izbor muzika za ovo venčanje na otvorenom uopšte nije predstavljao problem i da je odmah rekla da će angažovati duo harfu i violončelo. To je njena želja odmalena i njena idealna svadba. Zato i jedva čekam da vidim kako će izgledati njena bajka.

Na kom god mestu da se odlučite da napravite vaše venčanje na otvorenom, nećete pogrešiti sve dok budete imali sjajnu muziku (smeh). Ovi predivni prostori daće vam ono što svi želimo celog života – slobodu i mogućnost da uživate u prirodi, dišete čist vazduh i što je najvažnije – da se zabavljate!

 

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More