info@habaneraquartet.com

Organizacija proslave firme ne mora biti teška muka

Nedavno sam počela da radim u novoj firmi i sve mi je potpuno nepoznato, uključujući i posao (haha). Šalu na stranu, bila mi je potrebna promena. Nov posao, nova ekipa, sve novo.

A, kao što svi znamo, sa tim novinama idu i stresne situacije, poput one kada mi je nova koleginica saopštila da ćemo u toku decembra imati Novogodišnju proslavu firme. Odmah sam pomislila na organizaciju i ostale komplikacije. Da se razumemo, neću ja učestvovati u organizaciji, ALI, svi znaju za moja prethodna iskustva i preporuke, tako da su me pozvali da dam savet.

Pa dobro, ako baš moram. 😀

Tema proslave

Moramo prvo izabrati temu proslave, jer je ona ideja vodilja za sve ostalo. Dakle, vodimo se mišlju da želimo da bude što originalnija proslava, da se o njoj prepričava nadugačko i naširoko danima, a poželjno je i – mesecima. Lično volim teme koje se tiču pozorišta i mjuzikala. Npr, nedavno sam bila na proslavi gde je tema bila „Moulin Rouge“, i zaista je sve bilo spektakularno. Uz kostime, muziku i prepoznatljivu crvenu boju.

Naravno, može Vam dobra dekoracija sa motivima novogodišnjih praznika i bojama Vaše firme biti dominantna na proslavi, ali bih dekoraciju sigurno prepustila stručnjacima, a to je svakako Bloom design.

 

Prostor

Kada smo izabrali temu, sada biramo prostor koji to sve može da „trpi“. Dakle, shodno temi i ideji koju imamo, tražimo prostor u kome će se zaposleni osećati opušteno i rasterećeno. Potpuno drugačije nego u kancelariji 😀 Imajte u vidu i muzičare koji će svirati u tom prostoru. Da imaju binu ili mesto gde bi mogli da nastupaju tako da ih svi vide.

U Beogradu ima mnogo fantastičnih mesta koja su sklona transformacijama baš prema Vašim željama, kao i onih koja imaju jedinstveni šarm koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Više o samim prostorima smo pisali ovde.

Ketering

Još jedna veoma važna stavka. Niko ne želi da se prejeda na proslavi, nego uglavnom da đuska i da se druži. Odnosno, što bi se danas reklo, da se „minglujemo“. Neki lepi zalogajčići su uvek bolja varijanta od pljeskavice i luka u tanjiru. To čuvamo za neke druge prilike, složićete se.

Da li ćete izabrati da hrana bude servirana na švedskom stolu i za veliki okruglim stolovima direktno u svaki tanjir Vašeg gosta zavisi i od tematike proslave, prostora koji ste izabrali i Vaše celokupne zamisli. Moj je savet da oslušnete senzibilitet Vaših zaposlenih, kakva ste kompanija, mala i bliska, velika i ozbiljna, kakav odnos imate sa zaposlenima?

Na jednoj proslavi održanoj na Belom dvoru sam probala ketering Squre Nine hotela pod dirigentskom kašikom ovog majstora kulinarstva. Bilo je savršeno!

Muzika

Kad smo već kod muzičara, po mom mišljenju ovo je svakako najbitnija stavka na proslavama. Zaista uživam u dobroj muzici, u kvalitetnim izvođačima, i veoma mi je bitno da čujem da tako nešto vole i moji poslodavci i kolege. Uvek sam više za varijantu gudačkog kvarteta, nego nekog folk benda, ako me razumete. Ipak je to firma, važno je da ostavite utisak, a i da se lepo provedete i slušate kvalitetne izvođače. To sam i njima rekla i oduševili su se idejom.

Ukoliko imate na umu malo jači zvuk, jako mi se dopala varijanta električnog kvarteta koja svira popularne pesme. Znači, dobijete eleganciju takvih instrumenata + hitove uz koje će zvanice moći i da igraju.

 

Pokloni

Svi vole da dobijaju poklone. Zar nije tako? Makar to bio kapkejk sa logom firme, ili vaučer za SPA centar, sigurna sam da će svi ceniti gest prema zaposlenima koji vredno rade.

Čula sam da postoji firma koja se baš takvim stvarima bavi i zovu se Bring. Oni se u potpunosti postaraju da pokloni za Vaše zaposlene budu originalni, a i da sami imaju mogućnost izbora. Proverite više o njima ovde.

Dijapazon ostalih predloga je šarenolik, a sigurno su najbolji pokloni u vidu bonusa na platu 😀

 

Agencija za organizaciju

Ukoliko nemate vremena da sve sami organizujete, ili da se bavite svim ovim stvarima koje sigurno oduzimaju dosta vremena, uvek imate opciju da angažujete agenciju koja će vam pomoći oko celokupne organizacije događaja. Samo ih uputite u sve, date im smernice, i nema brige. Mirni ste. Moja prethodna firma je sarađivala sa agencijom Ququriq i imaju sjajno iskustvo.

Ove predloge sam im dala. Mislim da sam bila koncizna i kratka, nisam želela da dužim priču, iako bih o, na primer, muzici, mogla danima da pričam.

Svaka proslava je vreme za radost zato sam im naglasila da bez osmeha ništa! Srećna Nova godina!

Podeli post

Slični postovi

Prvi ples

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More
Venčanje na otvorenom

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More