info@habaneraquartet.com

Habanera - Gudacki kvartet

Nijedna umetnost ne nastaje sasvim sama. Jedna vrsta umetnosti je inspiracija za drugu, njeno otelotvorenje je onda predstavljeno uz pomoć druge umetničke grane ili su jednostavno međusobno prožete. Ako pogledamo bolje, slikar često biva inspirisan muzikom, kompozitor slikom, arhitekta kombinacijom ta dva, film nije kompletan bez više umetničkih sfera protkanih u njega…Kombinacije su beskonačne. I bez svake od tih grana svet u kome živimo ne bi bio tako motivišuće i ohrabrujuće mesto za život.

Veliki znalci kažu da je moda umetnost na kojoj smo mi sami platno. Koliko je tu onda energija samo povezano!

Mi se, od nastanka našeg kvarteta Habanera svesrdno trudimo da izgledamo i nosimo ono što će doprineti kompletnom utisku – tonova, boja, usklađenosti. Lepo je videti ženski gudački kvartet koji izvodi popularne melodije, ali ako taj kvartet privuče pažnju i svojim stilom – pravi utisak je ostavljen. Stil za nas podrazumeva odevnu kombinaciju i usklađenost istih sa nama i našom muzikom, ali stil je takođe i naše predstavljanje, ponašanje, govor tela tokom sviranja i van scene, ali to je već tema za sebe. Da se vratimo na najvažniju sfere današnjeg teksta, a to su moda i muzika.

Habanera - Milica Grujić

Kao što je na početku rečeno, jedna umetnost vodi drugoj, pa smo tako imale tu veliku čast da u svrhu jednog fotografisanja ponesemo haljine naše proslavljene kreatorke Marije Šabić. Jedna od prvih dama naše modne scene je svoju karijeru modnog dizajnera započela 1982. godine, a od tada je našoj i inostranoj publici prezentovala veliki broj kolekcija visoke mode namenjenih ženama. 2016. godine je, rame uz rame sa najvećim svetskim dizajnerima predstavila svoju kolekciju na nedelji mode u Milanu, i to u palati Giuresconti, ispred katedrale DuomoUmetnost koju Marija svakom svojom kolekcijom donese ženama i hvalospev koji njene haljine pevaju ženskom telu i oblinama je vanvremenska.

 

Uz njenu pomoć smo izabrale četiri svečane haljine koje laskaju našim figurama, ističu nasu različitost, a povezuju nas četiri na način na koji je to i naša muzika uradila.

Kombinacija rustike gudačkih instrumenata, elegancije Marijinih kreacija i njihova jedinstvenost ostavila je baš onakav pečat kakav smo želele – prefinjenost. A sama činjenica da nosimo haljine visoke mode, kakve smo viđale na crvenim tepisima i sličnim velikim manifestacijama činila je da se osećamo kao prave princeze.

“ Volim sto sam žena, čak i u ovom svetu muškaraca. Jer, na kraju, muškarci ne mogu da nose haljine, a mi možemo da nosimo pantalone.” Whitney Houston

Ovim putem bismo želele da se zahvalimo divnoj Mariji Šabić na podršci koju je pružila spajanju umetnosti i međusobnom prožimanju mode i muzike čija je kombinacija već dokazano snažna.

 

Neka fotografije govore više od svih reči…

Moda je kao muzika: ima toliko nota…Morate se poigrati njima i svako od nas treba da napravi sopstveni, samo njegov zvuk.

 

Habanera - Nina Birač
Podeli post

Slični postovi

Prvi ples

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More
Venčanje na otvorenom

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More