info@habaneraquartet.com

Bendovi za svadbe i proslave (6 predloga)

Sezona svadbi i venčanja je nezvanično počela od marta, a kako se približavaju jun i jul, sve je veća euforija zbog njih. Ono što vam svi prvo kažu kada se odlučite na ovaj korak je da pronađete matičara, odnosno zakažete venčanje, a odmah zatim i krenete u potragu za važnom stavkom, a to su bendovi za svadbe i proslave.

Potražnja za bendovima za svadbe je ogromna, većina dobrih muzičara je već pronašla gaže za ovu sezonu venčanja, ako ne i za sledeću. Bendova za svadbe ima baš dosta, i izbor je zaista veliki. Od mladenaca zavisi koje su im želje za najlepši dan, odnosno, koji bend za svadbu bi najviše voleli da im svira. Tu naravno ima i prepreka, u smislu da je bend zauzet, ili da ne svira određenu vrstu muzike, ali na kraju se uvek nađe odgovarajući bend za svadbu.

 

S obzirom na to da sam nedavno istraživala ove bendove, imam nekoliko predloga koji pokrivaju široki dijapazon repertoara i koji se uglavnom dopadaju mladencima:

 

Pop-rok bendovi

1. Euterpa bend

Kada pomislim na ovakav bend, prvi na pamet mi pada „Euterpa bend“. Bend koji postoji 20 godina je sinonim za kvalitet i svestranost. Oni su zaista jedan od najpopularnijih bendova na beogradskoj sceni, a možete ih čuti na mnogim slavljima i veseljima. Imaju i svoje numere, koje ste već verovatno i čuli, a za svadbu i venčanje se uvek možete dogovoriti oko repertoara. Sa njima nema greške jer su im nastupi veoma energični i zanimljivi.

 

 

2. Chegi bend

Ovaj bend za svadbe je nešto što morate doživeti. Oni u svom sastavu imaju 10 članova, 8 instrumenata, 7 vokala i još mnogo dodatnih opcija po vašoj želji i dogovoru. Oni su sjajno obradili mnoge svetske, ali i domaće hitove i to najčešće izvode na početku venčanja, odnosno bilo kakve zabave. Imaju ogroman repertoar, a za svaku numeru posebno se možete dogovoriti sa članovima benda.

 

 

 

3. Orkestar Davora Jovanovića

O Davoru Jovanoviću ne treba posebno trošiti reči, jer njegova karijera dosta govori umesto njega. Znate ga iz jednog muzičkog takmičenja gde je ostavio sjajan utisak, a sada se njegova sfera delovanja proširila i on nastupa sa svojim bendom na raznim proslavama. Ovaj bend za svadbu je poznat po tome što poštuju formu originalne pesme i pažljivo rade na aranžmanima, a njihova izvođenja u kombinaciji sa vrhunskom opremom su za pamćenje. Definitivno sa ovim bendom za svadbu nema greške.

Kada smo već kod originalnih aranžmana i drugačijeg pristupa, savršen uvod za ovaj orkestar i doček Vaših zvanica bi definitivno bio Habanera kvartet.

Originalni bendovi za svadbe

4. Gentleman's club trio

Otkad znam za sebe volela sam da se razlikujem, a tako je i do dana današnjeg. I mnogo volim kada vidim da se i drugi ljudi trude da budu posebni, a pogotovo na svoj veliki dan. Bendovi za svadbe i proslave ne moraju nužno da budu uobičajenog sastava i jačine zvuka. Moj predlog za muziku tog dana, ako želite da budete originalni i posebni je definitivno „Gentleman’s club“. Trio koji apsolutno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a o ovom bendu za svadbe (pogotovo intimnije varijante) će se sigurno pričati mesecima nakon što se veselje završi. Harmonika, gitara i violina je trio koji svi mladenci vole, pogotovo oni koji vole da njihovi gosti sve vreme igraju i vesele se. Definitivno prava stvar za sve koji žele sjajan provod na svojoj svadbi.

 

Maštoviti bendovi za svadbe

5. Igor Simić i Bend

Ukoliko ne možete da se odlučite za vrstu muzike koja će vam biti na svadbi, Igor Simić i Bend su uvek dobra opcija. Igor Simić godinama žari i pali po beogradskim klubovima, prvo u bendu „Loco“, a sada i kao solo izvođač. Zaštitni znak benda je energičan i prepoznatljiv stil, kao atmosfera u svakom trenutku. Jedan od najboljih vokala na sceni peva pop-rok muziku, ali se na zahtev mladenaca otpeva i neki drugi stil. U svakom slučaju, gde god Igor zapeva, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

6. Blah Blah band

Još jedan od bendova za svadbe koji ste sigurno negde imali priliku da čujete. Poznata faca (Dušan Zrnić) koja je takođe ponikla iz jednog od takmičenja, i njegovi saradnici već godinama važe za jedan od sjajnih bendova za svadbe koji prave odličnu atmosferu na svakoj proslavi. Oni su takođe jedan od bendova koji svira mešovitu vrstu muzike, a sa njima se možete dogovoriti oko tačnog repertoara koji će izvoditi na vašoj proslavi.

 

Niko neće moći ni da pokvari niti učini vaš najvažniji dan savršenim ukoliko se vas dvoje toga dana ne osećate pozitivno, uzbuđeno i savršeno. Zato, bez obzira na muziku koju izaberete, osmeh na lice, nikakva organizacija više nije važna i maksimalno uživajte u svom venčanju!

 

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More