info@habaneraquartet.com

Bajkovito venčanje

U današnje vreme se u realizaciji neke manifestacije često poseže za idejom „želim da se razlikuje“. Da ljudi o tome govore kao o događaju kome nikada ranije nisu prisustvovali, mere njegovu originalnost, dok starije generacije raspredaju o tome treba li npr. venčanje pretvoriti u neobičnu žurku.

Tako smo imale prilike da prisustvujemo tematskim venčanjima ( u stilu Čarlstona 20-ih godina, disco venčanje, rock venčanje…) ali je ipak najveći broj mladenaca želeo da njihov najvažniji dan izgleda tradicionalnosa ukusom i bajkovito.

Većina nevesta želi da toga dana obuče raskošnu venčanicu, mladoženja bude u elegantnom odelu dok plešu prvi ples uz svoju omiljenu numeru i dok se strpljivo fotografišu sa svim zvanicama, jer je uvek lepo imati tu uspomenu.

Kada želite takvo venčanje, opet nije nemoguće biti jedinstven i inovativan. Iako se dešava, i dalje nije sasvim učestala pojava gudačkih kvarteta na venčanjima koji, umesto klasične muzike, na iznenađenje svih prisutnih izvode baš popularne muzičke hitove. Odaberite da upravo taj kvartet svira tokom čina fotografisanja-koji vrlo često biva zanemaren i muzički neispraćen, a oduzima dosta vremena. I na kraju, zamislite uz koju Vašu omiljenu pesmu u izvođenju kvarteta ćete plesati prvi ples. Bajkovito, romantično i nezaboravno. Toliko, da mladence dovede do suza radosnica, a sve prisutne ostavi bez daha.

Posvetite se dekoraciji Vašeg venčanja kao da je upravo kraljevsko. Na taj način sigurno postižete efekat princeze i princa koji se venčavaju u bašti kakvog dvorca. Upravo smo ovakvom venčanju imale prilike da prisustvujemo u restoranu Franš. Savršena dekoracija, idealna bašta za venčanje na otvorenom i švedski sto sa đakonijama za poželeti.

 

Neretko se događa da mladenci žele da se samo čin venčanja održi na otvorenom. Tako je bilo u restoranu Akacia gde smo nastupale više puta, u divnoj Avalskoj šumi i svirale dok su zaljubljeni izgovarali sudbonosno „da“.

 

Ukoliko volite reku, i venčanje na vodi daje posebnu notu bajkovitosti. Fotografije sa pogledom na Dunav i zalazak sunca koji možete pratiti tokom Vašeg prvog plesa su dirljiva uspomena. U restoranu Beolido koji se nalazi na Zemunskom keju smo napravile sjajnu atmosferu svirajući pesmu za prvi ples zajedno sa odličnim bendom Creative.

Glamour restoran je svojim mladencima za prvi ples obezbedio i veštački dim koji je u kombinaciji sa kvartetskom izvedbom emotivne numere Falling Slowly doprineo proslavi najvažnijeg dana dvoje u ljubavi.

 

Bajkovito može biti i drugačije. Organizovati bajkovito venčanje ne znači svrstati se u red već izlizanih šablona po kojima se ova manifestacija organizuje. Njoj možete dati svoj pečat, stilizovati je po sopstvenom ukusu i na kraju dana se Vi, kao i Vaše zvanice provesti odlično. Ako se uklapa u Vaš senzibilitet, venčanje iz bajke možete imati i Vi. Baš poput Pepeljuge.

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More