info@habaneraquartet.com

Nastupi Habanera kvarteta za pamćenje

Nastupi Habanera kvarteta

Svaki početak nove kalendarske godine te tera da se osvrneš na prethodnu, sagledaš gde si bio, šta si uradio i šta je to što bi trebalo da popraviš da u sledećoj budeš još bolji.

Tako smo se i mi, Habanerice, osvrnule unazad gledajući koji nastupi Habanera kvarteta su nam bili najlepši. Razmišljajući o svim nastupima koje smo imale u 2018. godini, pokušale smo da izdvojimo nekoliko onih koji su za nas ostali najupečatljiviji.

Od nekoliko koncerata koje smo održale prošle godine, putovanje u Nikšić je definitivno bila avantura za nas. Okupile smo se na aerodromu „Nikola Tesla“, dok smo popile kafu već smo bile u Crnoj Gori. Imale smo sjajne domaćine koji su se maksimalno trudili da nam vreme provedeno tamo bude ispunjeno. Družili se, obilazili njihove restorane, upoznale puno divnih ljudi i još na sve to imale divan koncert u Nikšićkom pozorištu i predivnu publiku koja je uživala slušajući našu muziku.

Sušta suprotnost tog nastupa, a opet podjednako značajan za nas je nastup na Danima Evrope. Nastup gde ništa nije opušteno, gde se očekuje visok nivo profesionalizma, tačnost i preciznost. Tamo ništa nije prepušteno slučaju. Događaj na kom su bili prisutni članovi najvišeg državnog vrha. A opet, kada uzmemo instrumente u ruke, otapamo i najzaleđenija srca.

 

Dan Evrope

A onda se osvrćemo na događaj na kome smo osetile totalnu solidarnost, možda i potajnu želju da se jednom i mi nađemo tamo… Dodela nagrade za žene u biznisu. Svirale smo za uspešne dame Srbije. To su žene koje uspevaju da budu lepe, da budu mame, supruge i jako uspešne u svojim profesijama. Postoji jedna zajednička stvar kod svih njih: sve što one rade, rade sa strašću. U tom delu smo se i mi prepoznale. Sa tog nastupa smo otišle vrlo motivisane da svakim danom radimo na sebi i trudimo se da budemo najbolja verzija sebe.

 

Sledi Vrdnička kula. Venčanje na kome se vodilo računa o svakom detalju. Taj je nastup bio u organizaciji firme VentArtly. Prelepo vreme, pogled na parkove, bungalove, cveće i zelenilo. Odmor za oči. Svirka, druženje sa drugaricama, smeh i pozitivna energija. Pa kada malo bolje razmislim nama „posao“ dođe kao izlazak. 🙂

 

I ne mogu, a da ne spomenem Hilton i angažovanje od strane Džudo saveza Srbije. Sa tim nastupom smo završile 2018. godinu i mislim da nismo mogle bolje da je zaokružimo. Naš gudački kvartet je stekao poznanstvo sa predivnim ljudima koji  poštuju naš rad, brzina sporazumevanja i komunikacije. Visok nivo njihovog poslovanja i njihovi fantastični uspesi nisu mogli a da nas ne motivišu da razmislimo o usmeravanju naše dece na džudo.

I kada se vratimo na priču sa početka, shvatamo da smo na dobrom putu. Mi naš posao radimo sa mnogo ljubavi i strasti, za nas on predstavlja odmor. A kada bolje razmislim, ono što jeste najvažnije je da smo mi srećne i da uživamo u tome što radimo. Onda, sa tom emocijom dolazi i sve ostalo.

 

Podeli post

Slični postovi

Prvi ples

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More
Venčanje na otvorenom

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More