Senke nad Balkanom

Square Nine Hotel, promocija serije, sa Draganom Bjelogrlicem

Na jesen ove godine publiku pred malim ekranima očekuje emitovanje nove serije pod nazivom „Senke nad Balkanom“, za koju autorski tim, koji predvodi Dragan Bjelogrlić obećava da će biti  „nešto neviđeno u regionu„.

Promocija ovog projekta predstavljena je na svečanoj manifestaciji u Hotelu Square Nine u Beogradu, a naš kvartet je tom prilikom imao tu čast da nastupi, i upriliči ovaj događaj.

„Seriju sam postavio oslanjajući se na dve činjenice. Da je Balkan prostor gde su se uvek ukrštali ‘najrazličitiji vetrovi svetskih politika’ i činjenice da je, zarad delovanja različitih opijumskih kartela, Interpol dvadesetih godina prošlog veka označio Balkan kao „Kolumbiju Evrope“ rekao je Dragan Bjelogrlić ovom prilikom.

Serija je okarakterisana kao politička triler-drama sa elementima mistike, i podeljena je u tri sezone. Tokom emitovanja trejlera, muzika koju smo čule je savršeno uklopljena sa atmosferom ove serije i sigurne smo da će pobrati podjednako mnogo simpatija kao i numere iz ostalih Bjelinih ostvarenja.

Nikola Djuricko, Serija, Rts, Square Nine Hotel, Beograd

Dok su blicevi sevali, kamere neprestano snimale i intervjui se uzimali od glumaca i ostalih umetnika iz sveta filma, Habanera je izvodila program sačinjen od muzike iz filmova, čuvenih hitova u našim aranžmanima i atmosferu začinila prepoznatljivim melodijama sa naših prostora. Posebno zadovoljstvo bilo nam je premijerno izvođenje obrade sjajne numere „Samo malo„, koju je komponovao i izveo Robert Pešut Magnifico, koji je i prisustvovao ovom događaju. Ova kompozicija, izvedena u filmu „Montevideo“ Dragana Bjelogrlića, je za kratko vreme postala veliki hit i s obzirom na njen primamljivi šarm i sjajan ritam „Charlestona“ iz 20-ih godina prošlog veka, mi nismo odolele, a da je ne uvrstimo u naš repertoar.

Samo malo, Magnifico, Hotel Square Nine

Prisetimo se samo kultnih pesama koje su obeležile domaću muzičku scenu, a napisane su upravo za određene televizijske serije : „A sad adio“ ( Vruć vetar ), koju je izveo Oliver Dragojević, „Bolji život“ iz istoimene serije koju je nadahnuto otpevao Dado Topić ili „Vratiće se rode“ iz istoimene serije, ( malo novijeg datuma u odnosu na prethodne ), koju je komponovao Momčilo Bajagić Bajaga, a izveo sa Sašom Lošić Lošom, frontmenom Plavog orkestra. Na našem repertoaru, veoma ponosno stoji i čuvena tema iz serije „Otpisani“ koju često izvodimo i koja publici uvek iznova privuče pažnju.

Hotel Square Nine, Gudacki kvartet, Kvartet za proslave, Kvartet za vencanja, Promocije

Uživale smo nastupajući na ovom događaju jer je naša najvernija publika uvek  sastavljena baš od umetnika.

Hvala organizatorima na ukazanom poverenju.

RTS, Senke nad Balkanom, Serija

Tamara Krcunovic, Natasa Ninkovic, Glumice, Serija, RTS