info@habaneraquartet.com

Svaki početak nove kalendarske godine te tera da se osvrneš na prethodnu, sagledaš gde si bio, šta si uradio i šta je to što bi trebalo da popraviš da u sledećoj budeš još bolji.

Tako smo se i mi, Habanerice, osvrnule unazad…  Razmišljajući o svim nastupima koje smo imale u 2018. godini, pokušale smo da izdvojimo nekoliko onih koji su za nas ostali najupečatljiviji.

Od nekoliko koncerata koje smo održale prošle godine, putovanje u Nikšić je definitivno bila avantura za nas. Okupile smo se na aerodromu „Nikola Tesla“, dok smo popile kafu već smo bile u Crnoj Gori. Imale smo sjajne domaćine koji su se maksimalno trudili da nam vreme provedeno tamo bude ispunjeno. Družili se, obilazili njihove restorane, upoznale puno divnih ljudi i još na sve to imale divan koncert u Nikšićkom pozorištu i predivnu publiku koja je uživala slušajući našu muziku.

 

Sušta suprotnost tog nastupa, a opet podjednako značajan za nas je nastup na Danima Evrope. Nastup gde ništa nije opušteno, gde se očekuje visok nivo profesionalizma, tačnost i preciznost. Tamo ništa nije prepušteno slučaju. Događaj na kom su bili prisutni članovi najvišeg državnog vrha. A opet, kada uzmemo instrumente u ruke, otapamo i najzaleđenija srca.

 

A onda se osvrćemo na događaj na kome smo osetile totalnu solidarnost, možda i potajnu želju da se jednom i mi nađemo tamo… Dodela nagrade za žene u biznisu. Svirale smo za uspešne dame Srbije. To su žene koje uspevaju da budu lepe, da budu mame, supruge i jako uspešne u svojim profesijama. Postoji jedna zajednička stvar kod svih njih: sve što one rade, rade sa strašću. U tom delu smo se i mi prepoznale. Sa tog nastupa smo otišle vrlo motivisane da svakim danom radimo na sebi i trudimo se da budemo najbolja verzija sebe.

 

Sledi Vrdnička kula. Venčanje na kome se vodilo računa o svakom detalju. Taj je nastup bio u organizaciji firme VentArtly. Prelepo vreme, pogled na parkove, bungalove, cveće i zelenilo. Odmor za oči. Svirka, druženje sa drugaricama, smeh i pozitivna energija. Pa kada malo bolje razmislim nama „posao“ dođe kao izlazak. 🙂

 

I ne mogu, a da ne spomenem Hilton i angažovanje od strane Džudo saveza Srbije. Sa tim nastupom smo završile 2018. godinu i mislim da nismo mogle bolje da je zaokružimo. Poznanstvo sa predivnim ljudima koji  poštuju naš rad, brzina sporazumevanja i komunikacije. Visok nivo njihovog poslovanja i njihovi fantastični uspesi nisu mogli a da nas ne motivišu da razmislimo o usmeravanju naše dece na džudo.

 

I kada se vratimo na priču sa početka, shvatamo da smo na dobrom putu. Mi naš posao radimo sa mnogo ljubavi i strasti, za nas on predstavlja odmor. A kada bolje razmislim, ono što jeste najvažnije je da smo mi srećne i da uživamo u tome što radimo. Onda, sa tom emocijom dolazi i sve ostalo.

 

Podeli post

Slični postovi

Kako da prvi ples ne bude noćna mora

Nikada nisam bila od onih devojaka koje žele venčanje iz bajke. Znate već kako to izgleda u filmovima? Mladoženja prezgodan, mlada prelepa, svi gledaju u njih i dive se njihovoj neodoljivoj lepoti i sreći. Ulaze na vrata, dimna zavesa oko njih, i počinje muzika… Oni plešu

Read More

4 prostora za venčanje na otvorenom

Evo već je mart, i ja naravno već uživam u razgovorima o prolećnim haljinama, aperolu u kafiću sa drugaricama, šetnji dorćolskim kejom, uživanju u toplom vremenu i temi venčanje na otvorenom. Jedva sam  čekala predivno vreme, i trenutke kako uživam napolju, u nekoj bašti. Kad

Read More